Webshop » Whisky » Spice King Wemyss Malts, 70cl - 46°

Spice King Wemyss Malts, 70cl - 46°

WHI_0025 Spice King Wemyss Malts, 70cl - 46°

Spice King Wemyss Malts, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Blended Malt

De Spice King van Wemyss Malts is een van de vele whisky referenties die je, bij Rumology.be, zowel online als in de fysieke winkel kan verkrijgen. Spice King is een kruidige blended malt opgebouwd uit een verfijnde selectie Highland malts en staat bekend om haar complexiteit.

Tasting notes :
• Neus : Een gekruide neus op fruitige, moutige toetsen van fruittaart, sinaasappel-zeste en geraspte kokos.
• Smaak : Expressief en vol, kruidig met nootmuskaat, kaneel, zwarte peper, geroosterde broodkruimels, gegrilde gerst en gezouten boterkaramel.
• Afdronk : Langgerekt op een echo van pepers, gegrilde malt en opnieuw kokosnoot.

Over Wemyss Malts :
De Wemyss familie besluit om in 2005 het familiebedrijf “Wemyss Malts” op te richten om als onafhankelijk bottelaar aan de slag te gaan. Met het nodige succes brengen ze zowel Single Cask Whisky als gelimiteerde of permanent beschikbare blended malts op de markt. Bij de single casks kan men aan de kleur van het etiket reeds zien in welke regio de distilleerderij ligt en de selectie van enkele poëtische sleutelwoorden geven al een idee van de organoleptische eigenschappen van de whisky. Het geheel van de etiketten en woordkeuze werd ontworpen door hun raadgever en vriend Charles MacLean.

Op 30 november 2014 bereikt Wemyss Malts een nieuwe mijlpaal door het oprichten van hun nieuwe distilleerderij die “Kingsbarn” noemt, te Fife, niet ver van St-Andrews. De productie startte in februari 2015 en zit om en bij de 140.000 liter per jaar dat nog kan verhogen tot een maximale capaciteit van 600.000 liter per jaar. Het fijne aan Kingsbarn, onder de leiding van Peter Holroyd, is dat men werkt met lokaal geteelde gerst en de productie van een eerder fruitige Lowland stijl. Rijping vindt hoofdzakelijk plaats in first fill bourbon barrels en sherryvaten.

€ 46,40

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop