Webshop » Whisky » Peat Chimney Wemyss Malts, 70cl - 46°

Peat Chimney Wemyss Malts, 70cl - 46°

WHI_0024 Peat Chimney Wemyss Malts, 70cl - 46°

Peat Chimney Wemyss Malts, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Blended Malt

De Peat Chimney van Wemyss Malts is een van de vele whisky referenties die je, bij Rumology.be, zowel online als in de fysieke winkel kan verkrijgen. Peat Chimney is een uitermate kwalitatieve blended malt met als handtekening een Islay malt, zorgend voor een rokerig en ziltig karakter om aan de liefhebber van peated (geturfde) whisky aan te bieden.

Tasting notes :
• Neus: Een zekere zoetheid met toetsen van zwarte thee, een zeebries gehuld in een beheerste rokerige nevel met warme perzik en zeste van sinaasappel.
• Smaak: Hartverwarmend gehuld in turfrook wordt straffe koffie aangevuld met toetsen van nootmuskaat, gegrilde gerst en krokante peer.
• Afdronk: Langgerekt en gehuld in een waas van in rook gedrenkte citroenen.

Over Wemyss Malts :
De Wemyss familie besluit om in 2005 het familiebedrijf “Wemyss Malts” op te richten om als onafhankelijk bottelaar aan de slag te gaan. Met het nodige succes brengen ze zowel Single Cask Whisky als gelimiteerde of permanent beschikbare blended malts op de markt. Bij de single casks kan men aan de kleur van het etiket reeds zien in welke regio de distilleerderij ligt en de selectie van enkele poëtische sleutelwoorden geven al een idee van de organoleptische eigenschappen van de whisky. Het geheel van de etiketten en woordkeuze werd ontworpen door hun raadgever en vriend Charles MacLean.

Op 30 november 2014 bereikt Wemyss Malts een nieuwe mijlpaal door het oprichten van hun nieuwe distilleerderij die “Kingsbarn” noemt, te Fife, niet ver van St-Andrews. De productie startte in februari 2015 en zit om en bij de 140.000 liter per jaar dat nog kan verhogen tot een maximale capaciteit van 600.000 liter per jaar. Het fijne aan Kingsbarn, onder de leiding van Peter Holroyd, is dat men werkt met lokaal geteelde gerst en de productie van een eerder fruitige Lowland stijl. Rijping vindt hoofdzakelijk plaats in first fill bourbon barrels en sherryvaten.

€ 46,40

Beschikbaar - Voorraad: 1

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Webshop gemaakt met EasyWebshop