Webshop » Whisky » Glen Grant 18yo, 70cl - 43°

Glen Grant 18yo, 70cl - 43°

WHI_0187 Glen Grant 18yo, 70cl - 43°
Glen Grant 18yo, 70cl - 43°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 43% ABV
Herkomst : Schotland, Speyside

Voor de drukke professional die de goed dingen des leven weet te smaken...

The Glen Grant 18 Years Old rijpt in met de hand gekozen hermaakte bourbonvaten, het geheim van een levendige gouden kleur en rijke aroma's van bloemen en mout. De complexe smaak van deze gouden drank onthult delicate toetsen vanille, butterscotch en rozijnen, met een hint van specerijen en een lange afdronk. 

Tasting notes :
• Neus : Rijk en floraal, met boventonen van eik en vleugjes gebakspecerijen.
• Smaak : Moutachtige karamel, delicaat, rozijnen en vanille.
• Afdronk : Lang en zoet, hints van noten en specerijen. 

Over The Glen Grant :
Het verhaal van The Glen Grant begon in 1840 in Rothes, Speyside - de belangrijkste whiskystreek van Schotland - met de broers John en James Grant.

The Glen Grant wordt vandaag nog steeds in Rothes gemaakt, won al talrijke prestigieuze prijzen en is wereldberoemd om zijn consistente kwaliteit in al zijn rijpingsvarianten. 

De elegante en verleidelijk zachte smaak waaraan The Glen Grant zijn roem dankt, is het resultaat van de innovatieve, hoge, slanke, distilleerketels en de revolutionaire filters die James 'The Major' Grant, de zoon van oprichter James Grant, meer dan een eeuw geleden als een van de eersten introduceerde. Die blijvende erfenis wordt nog steeds gebruikt en blijft The Glen Grant van andere merken onderscheiden. 

Vandaag waakt Dennis Malcolm, de veelvuldig bekrooonde meester-distilleerder van Glen Grant, over de gouden drank. Dennis werd in 1946 op de terreinen van de distilleerderij geboren. Al meer dan vijf decennia werkt hij voor The Glen Grant, met een ongeziene passie en ongeëvenaarde vakkennis. Zijn weergaloze ervaring zorgt ervoor dat elke whisky in het gamma van The Glen Grant het allerbeste haalt uit de complexe alchemie van de drank, het hout en de tijd. 

€ 120,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop