Webshop » Whisky » Benrinnes 12y First Fill Bourbon Dràm Mòr, 70cl - 53,7°

Benrinnes 12y First Fill Bourbon Dràm Mòr, 70cl - 53,7°

WEX_0252 Benrinnes 12y First Fill Bourbon Dràm Mòr, 70cl - 53,7°
Benrinnes 12y First Fill Bourbon Dràm Mòr, 70cl - 53,7°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 53,7% ABV
Herkomst: Schotland, Speyside
Casknummer : #302360
Type vat: First Fill Bourbon Hogshead

Over Benrinnes Distillery : 
Aan de voet van de heuvel ‘Ben Rinnes’ in de Speyside regio van Schotland, ligt de Benrinnes distilleerderij. Een intrigerende distilleerderij waar een zeer individueel merk, Stronachie, wordt geproduceerd, echter vanwege de vraag van blenders is de focus nooit gelegd om deze als eersteklas single malt in de markt te zetten.

De distilleerderij beschikt over zes stills die in twee paren van drie draaien. Jarenlang werd een vorm van gedeeltelijke driedubbele distillatie gebruikt om het vlezig/zwavelachtig karakter van de new make te bevorderen. Alles wordt door wormbuizen, die erg koel gehouden worden, geleid waardoor de spirit zwaarder en vleziger wordt. De afgelopen jaren is deze complexe werkwijze vereenvoudigd.
Dit vlezige karakter zorgt ervoor dat hij vergelijkbaar in het kamp wordt geplaatst met namen als Dailuaine, Mortlach en Cragganmore. Benrinnes komt voor in Diageo ’s Fauna & Flora reeks en daarbuiten voornamelijk af en toe als onafhankelijke botteling.

Tasting notes :
• Neus: Bijna de belofte van gekoelde Chardonnay. Het zachte aroma wordt bij het tweede bezoek versterkt met mild tropisch fruit en een vleugje rijpe banaan en een vleugje menthol.
• Smaak : Oh, dat is heerlijk. Er is een zoete fruitigheid met de toevoeging van een amandel-marsepein coating. Dit is Angel ‘s Cake in een glas, maar met een iets krachtigere kick.
• Afdronk: die 'feel good'-smaak van biscuitgebak zet zich door in de afdronk. Het is als een traktatie uit de kindertijd, maar met de volwassen vreugde van een geweldige single malt.


€ 96,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop