Webshop » Whisky » Ben Nevis 10y, 70cl - 46°

Ben Nevis 10y, 70cl - 46°

WHI_0107 Ben Nevis 10y, 70cl - 46°

Ben Nevis 10y, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Highland

Ben Nevis 10y Single Malt is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen. Ben Nevis 10y Single Malt maakt deel uit van het basisgamma van de Ben Nevis Distilleerderij, gelegen aan de voet van de Ben Nevis in de Schotse Highlands.

Deze Ben Nevis 10 jaar oud is een perfecte introductie van de stijl van de distilleerderij. Een volle smaak met een vleugje turf, veel tropisch fruit met een toets van koffie en donkere chocolade. Een groot voorbeeld van de Westerse Highland Whisky stijl.

Over de Ben Nevis Distilleerderij;
Het was in 1825 dat ‘Long’ John Macdonald een vergunning kreeg voor zijn Ben Nevis distilleerderij aan de rand van Fort William en dicht bij de hoogste berg van Groot-Brittannië. Zijn zoon Peter nam kort daarna de teugels over en bouwde een belangrijk bedrijf op. Tegen het einde van de 19e eeuw, toen blended Scotch in de mode raakte, was Long John's Dew of Ben Nevis een succesvol single malt merk.

De Macdonald 's whisky was zo populair dat Peter een tweede distilleerderij bouwde, 'Nevis', die parallel liep met de oorspronkelijke. Op een gegeven moment werkten er meer dan 200 mensen in deze virtuele whiskystad.

Deze gouden eeuw zou jammer genoeg niet blijven duren. In 1908 sloot Nevis de deuren, de zusterfabriek werkte met tussenpozen tot 1941 toen de kleurrijke Canadese ondernemer (en voormalig “bootlegger”) Joseph Hobbs het bedrijf kocht. De merknaam Long John was al verkocht aan Seager Evans en Hobbs verkocht het voormalige Nevis-terrein aan Associated Scottisch Distilleries. Gesloten tijdens de Tweede Wereldoorlog, hervatte Hobbs de productie in 1955 toen hij een Coffey-destilleerketel installeerde.  Vervolgens begon hij zijn malt- en grain- whisky samen te mengen voordat hij rijpte.

De distilleerderij viel stil in 1978, maar de productie begon opnieuw, samen met de broodnodige renovatie, in 1981 toen het, toepasselijk genoeg, werd gekocht door Long John International - tegen die tijd de whiskydivisie van de brouwer Whitbread. In 1989 verkocht Long John het aan de Japanse distilleerder Nikka die al een aantal jaren malt en grain whisky van de distilleerderij kocht.

Ben Nevis is doorgegaan met produceren en heeft zijn whisky opgesplitst tussen bulkleveringen voor Japan, de “Dew of Ben Nevis” en “Macdonalds of Glencoe” blends, en single malt bottelingen, die beginnen met een 10 jaar oude expressie maar de laatste jaren zijn uitgebreid om Macdonald 's Traditional Ben Nevis op te nemen met meer rokerige componenten.

€ 80,90

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop