Webshop » Rum » Venezuela 15y Full Proof Bocatheva, 70cl - 62°

Venezuela 15y Full Proof Bocatheva, 70cl - 62°

RUM_0152 Venezuela 15y Full Proof Bocatheva, 70cl - 62°

Venezuela 15y Full Proof Bocatheva, 70cl - 62°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 62% ABV
Herkomst : Venezuela

Deze Bocatheva Venezuela 15y Full Proof is één van de vele rums die je momenteel online kan kopen bij Rumology.be.

Bocatheva Venezuela 15y Full Proof is een rum op basis van melasse die volledig rijpte in het Venezolaans klimaat. Dit gebeurde in vaten van Amerikaanse witte eik die voorheen bourbon bevatte. De rietsuikersoorten die gebruikt werden om de melasse te vervaardigen zijn Romana en Cubana. De oogst, die plaatsvindt tussen december en mei, gebeurd dag en nacht waarbij de concentratie aan sappen hoger ligt ’s ochtends. Er is ongeveer 2.24 kg melasse nodig om 1 liter van deze heerlijke Bocatheva Venezuela 15y Full Proof te vervaardigen. De fermentatie duurt tussen de 12 en 16 uur en de distillatie vindt plaats in 4 kolommen om vervolgens tegen de 65% ABV op vat te verdwijnen. Voor deze Bocatheva Venezuela 15y Full Proof spreken we van een “Brût de Fût”, hij wordt gebotteld op 62%, de sterkte waarmee hij uit het vat komt.

Tasting notes :
• Neus : Delicate hints van chocolade, zachte karamel, zoethout en rozijnen.
• Smaak : Sinaasappel en abrikoos uiten zich krachtig.
• Afdronk : Langgerekt en elegant.

Over Bocatheva Rum ;
Bocatheva Rum is voortgekomen uit het verlangen om eigen rums te bottelen bij BBC Spirits, opgericht in 2010 na een ontmoeting tussen de stichters, Bogdan en Bertrand. BBC staat voor Bogdan en Bertrand Company, een bedrijf dat aanvankelijk begon met de export van wijn en specialiseerde zich gaandeweg ook in de import en distributie van gedistilleerde dranken.

Bij BCC koestert met een innovatieve en visionaire geest, hun doel is om nieuwe merken te ontdekken en ondersteunen in hun groei alsook het ontwikkelen van eigen merken. Hierbij worden markttrends nauwlettend gevolgd met in acht name van authenticiteit en ambacht. Bocatheva is hier het levende bewijs van, kwaliteit primeert.

En voor Bocatheva is men niet over één nachtje ijs gegaan. Een reis rond de wereld van ruim 2 jaar en het proeven van meer dan 400 prachtige vatmonsters heeft geleid tot de selectie van een aantal vaten uit de meest prestigieuze distilleerderijen in het Caribisch gebied met een kernreeks uit 4 landen; Panama, Venezuela, Barbados en Jamaica.

Het concept achter de Bocatheva rums is eenvoudig, de consument kennis laten maken met een moderne, gedurfde kijk op hun producten en de smaakpapillen wakker schudden.

De pure rums uit hun assortiment worden steevast op 45% ABV gebotteld met minder dan 20 gram suiker per liter, gepresenteerd in een fles die net zo prestigieus is als de inhoud die ze bevatten.

€ 62,65

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop