Webshop » Rum » Renegade Dunfermline Pot, 70cl - 50°

Renegade Dunfermline Pot, 70cl - 50°

RUM_0313 Renegade Dunfermline Pot, 70cl - 50°
Renegade Dunfermline Pot, 70cl - 50°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 50% ABV
Herkomst : Grenada
Oogst : 2020
Variëteit : Lacalome Red
Distillatie methode : Pot Still

Stijgend door de bergen van St. Andrew aan de noordoostkust van het eiland, nestelt zich Dunfermline. Ooit een eerbiedwaardige distilleerderij die verloren is gegaan door orkaan Ivan, waar de klei-leem eeuwenlang bevorderlijk was voor de rietteelt. Voor deze rum hebben we de sucroserijke variëteit geoogst die we Lacalome Red noemen van Skean's Field, die in het terroir staat dat bekend staat als "mango lane".

Over Renegarde Rum :
Inmiddels zullen velen van jullie bekend zijn met het Ierse Single Malt Whisky-merk "Waterford". Het geesteskind van Mark Reynier, de man die Bruichladdich in 2000 nieuw leven inblies, won snel aan populariteit.

Nu heeft Mark Reynier echter een gloednieuw project bedacht, net zo innovatief en creatief als Waterford. Dit keer dompelt hij zich volledig onder in de Rum wereld en met grote trots laten we je kennismaken met 'Renegade Rum'.

Mark Reynier en zijn team hebben een hightech distilleerderij gebouwd op het tropische eiland Grenada. Natuurlijk kan een rumproductie niet starten in 1, 2, 3, daarom zijn er in 2015 zeven verschillende suikerrietsoorten opnieuw op het eiland geïntroduceerd.

Deze zeven suikerrietsoorten staan ​​ook elk op een andere locatie op het eiland, waardoor er 'terroirs' zijn ontstaan. De terroirs en natuurlijk de bijbehorende suikerrietsoorten zorgen ervoor dat elke referentie zijn unieke profiel heeft.

De Renegade Rum wordt alleen gemaakt met vers suikerrietsap, wordt gedistilleerd in een Pot of Column Still - afhankelijk van de referentie - en is volledig ongerijpt. Daarnaast heeft de rum zijn natuurlijke kleur, zijn er geen toevoegingen aan toegevoegd en is hij non-chill filtered.

€ 45,30

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop