Webshop » Rum » Plantation XO, 70cl - 40°

Plantation XO, 70cl - 40°

RUM_0003 Plantation XO, 70cl - 40°

Plantation XO, 70cl - 40°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : Barbados
Distilleerderij: West Indies Rum Distilleerderij
Grondstof: Melasse
Fermentatie: 3-5 dagen
Distillatie: Gregg’s Farm Pot & Dubbelle Kolom Still
Tropische veroudering: 8-15 jaar. De rums zijn gekozen vanwege hun structuur met aromatische kenmerken die geschikt zijn voor intensieve eikenhoutrijping.
Continentale veroudering: 2-10 jaar. Een mix van zeer oude rum, afgewerkt in veel verschillende soorten vaten, variërend van nieuw wit eiken tot Bourbon-vaten en Ferrand-vaten, elk met een ander roosterniveau.
Dosering : 20 g/L

Om het 20-jarig jubileum van Alexandre Gabriel als Master Blender te eren, hebben we Plantation XO 20th Anniversary gecreëerd met een mix van typische extra oude rum uit Barbados. Meer dan een decennium later zijn we nog steeds erg trots op deze rum, aangezien hij nog steeds lof en toponderscheidingen ontvangt.

Eerst gerijpt in bourbonvaten in Barbados gedurende vele jaren, wordt deze rum vervolgens over de oceaan gevaren in vaten naar het zuidwesten van Frankrijk om verder te rijpen in kleine Ferrand Franse eikenhouten vaten.

Dit eeuwenoude "dubbele verouderingsproces" zorgt voor een ongelooflijke zachtheid en complexiteit. Het onthult een verfijnde smaak van chocolade, vanille, rijpe banaan, geroosterde kokosnoot en een vleugje verse mango. Met een opmerkelijk lange afdronk is Plantation XO 20th Anniversary echt een rum om van te genieten.

Tasting notes :
• Neus: Het verbluffende bloemige/fruitige openingsaroma is transcendent, waarna de geur van vanille, cacao en melk chocolade vrijkomt.
• Smaak: De heerlijke mangotonen zijn bewijs van hoge leeftijd, het resultaat van een lange rijping in Frans eiken vat.


€ 57,50

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop