Webshop » Gin » Maredsous Aéquatis Bio Gin, 50cl - 40°

Maredsous Aéquatis Bio Gin, 50cl - 40°

GIN_0075 Maredsous Aéquatis Bio Gin, 50cl - 40°
Maredsous Aéquatis Bio Gin, 50cl - 40°

Inhoud : 50cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : België

De spirit van Maredsous wordt verkregen door een distillaat van granen met biolabel, hierna krijgen de gins een infusie van meer dan 10 geneeskrachtige planten. Na de dubbele distillatie wordt alleen "het hart" bewaard.

Dit procedée verleent de gins en likeuren van Maredsous rijke, zuiver geconcentreerde aroma's uit onze Belgische Ardennen die in 5 categorieën ingedeeld worden waarin telkens planten met uiteenlopende therapeutische krachten opgenomen zijn.

Deze Aéquatis staat voor balans en welzijn, een botanische biogin met een infusie van knoppen -en bladeren; Den, Es, Meidoorn, Hazelaar die zorgen voor een bevordering van de spijsvertering. In smaak een fruitig -soepel, mooi evenwichtige gin met aangename fruittoetsen. 

Over Maredsous :
De abdij van Maredsous ligt in het hart van de Molignéevallei, aan de poorten van de Belgische Ardennen. Dankzij de weelderige, ongerepte natuur in deze vallei, waar natuurlijke bronnen overvloedig aanwezig zijn, is deze plek ideaal voor de wilde flora en tere planten die we nodig hebben om onze sterkedranken te vervaardigen.

De geschiedenis van de abdij begint halfweg de 19e eeuw wanneer Henri-Philippe Desclée het domein van Maredsous verwerft. Hij vat het project op om er een kloostergemeenschap te vestigen. Zijn 2 zonen, Henri en Jules, zullen de abdij van Maredsous bouwen, waarin benedictijner monniken hun intrek nemen, en krijgen vervolgens de toestemming om de naam Desclée de Maredsous te voeren.

De familie Desclée de Maresous heeft de site van Maredsous al zes generaties onder haar hoede en verblijft er vandaag nog steeds. De abdij zelf werd opgetrokken in 1872 en biedt onderdak aan een dertigtal monniken.

De vallei dankt zijn naam aan de rivierr Molignée die lieflijk vloeit in de Belgische Condroz, aan de poorten van de Belgische Ardennen. Ze bestaat uit opeenvolgende heuvelruggen en valleien waartussen bosgebied, akker -en weiland een harmonieus geheel vormen. De natuur is er ongerept en wilde planten groeien er overvloedig. In het hart van de vallei ligt de versterkte boerderij van Maharenne, aan de voet van de abdij. De boerderij dateert in haar huidige vorm van 1628 en is een van de oudste gebouwen in de vallei. Ze herbergt het huidige hoofdkantoor van het familiebedrijf.

€ 33,50

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop