Webshop » Gin » Drouin Le Gin ex-Calvados SC #F23 Rumology, 70cl - 45%

Drouin Le Gin ex-Calvados SC #F23 Rumology, 70cl - 45%

GIN_0053 Drouin Le Gin ex-Calvados SC #F23 Rumology, 70cl - 45%
Drouin Le Gin ex-Calvados SC #F23 Rumology, 70cl - 45%

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 45%
Herkomst : Frankrijk

Bij Rumology.be hebben samen met enkele collega's deze prachtige small batch gin 'Fût 23' geselecteerd. We zijn erg trots dat Christian Drouin Calvados ons de mogelijkheid heeft geboden om enkele van hun beste vaten te selecteren om voor ons te bottelen, het is een eer. Voordat we onze naam op een fles zetten, wordt de inhoud goed geproefd en goedgekeurd, zodat onze klanten gegarandeerd zijn van kwaliteit.

Hoe wordt 'Le Gin' gemaakt ;
Om 'Le Gin' te creëren, heeft Guillaume Drouin gewerkt aan kruiden die de jeneverbes en ciderappel het beste in evenwicht brengen, completeren en versterken.

Na het afzonderlijk distilleren van talrijke planten, op dezelfde manier waarop een geweldige blend wordt samengesteld, werd een definitieve selectie van 8 planten gemaakt, allemaal met uitzondering van jeneverbes, die behoren tot het aroma-universum van premium Calvados.

Het creëren van harmonie tussen deze 8 aroma's was de volgende stap, vervolgens het recept aanpassen en begrijpen dat ons proces ons alleen in staat zou stellen om "kleine batches" te maken. Zoals het distillatieproces van plant voor plant oplegt om de verhoudingen te blijven aanpassen om de best mogelijke combinatie te verkrijgen.

Le Gin is de enige Gin met 30 ciderappelsoorten en 8 verschillende aromaten. Elke aromaat wordt afzonderlijk gedistilleerd voordat het wordt geblend in verhoudingen die uniek zijn voor elke batch.

Roos en citroen zorgen voor delicatesse. Gember, vanille, kaneel en amandel geven de gin een zachte, kruidige body, terwijl kardemom het fruit en de rondheid in de mond versterkt. Jeneverbes en appel vullen elkaar aan met hun zware of hoge tonen, pittig of knapperig.

Op basis van hun ervaring met het rijpen van Eau de Vie, heeft de familie Drouin besloten om een ​​beperkt volume van hun gin 'Le Gin' te rijpen. Om deze gin te laten rijpen selecteren ze enkele voormalige Calvados-vaten van 225 liter. Na 12 maanden in het vat is "Le Gin de Christian Drouin Calvados Cask Finish" ronder, complexer, met nog duidelijker appelaroma's.

€ 43,00

Beschikbaar - Voorraad: 8


Gerelateerde productenWebshop gemaakt met EasyWebshop