Webshop » Gin » Citadelle Decadence, 70cl - 44,4°

Citadelle Decadence, 70cl - 44,4°

GIN_0055 Citadelle Decadence, 70cl - 44,4°
Citadelle Decadence, 70cl - 44,4°
 
Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 44.4% ABV
Herkomst : Frankrijk

Dit Franse gin-merk staat, zoals de andere merken van Maison Ferrand, bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Om de inhuldiging van hun nieuwe distilleerderij te Bonbonnet te vieren, die trouwens samenvalt met hun 25-jarige bestaan, brengen zij deze nieuwe Limited Edition, de Citadelle 'Décadence'. 

Deze gin is opgebouwd uit dezelfde 19 botanicals als de Citadelle Original met dat verschil dat men de zeste van sinaasappel extra versterkt heeft om het frisse, houtachtige profiel van de jeneverbessen te benadrukken. Maar, ze gaan nog verder door deze gin gedurende 1 maand in een  zeldzaam100-liter vat van jeneverbeshout te rijpen waardoor er frisse smaken van munt, harsachtig hout en een smoky toets ontstaan.

Tasting notes :
• Qua neus kan u genieten van verse en intense geuren die beginnen met jeneverbessen en sinaasappel zeste. Daarna wordt de geur kruidiger waarbij u munt, koriander en absint kan waarnemen in combinatie met houterige toetsen. De geur eindigt met bloemige en fruitige geuren van onder andere viooltjes en zwarte bes knoppen.
• De smaak is op zijn beurt olie- en zijdeachtig met een bitterzoet profiel van jeneverbessen, cubebpeper, kokosnoot, gember en nootmuskaat. U kan ook genieten van bloemige smaken die subtiel worden aangevuld met het rokerige profiel.
• U kan lang genieten van de intense finish met kruidige en houtachtige smaken. Zo kan u rozemarijn, eucalyptus, sinaasappel, bittere amandel en kokosmelk opmerken.

Voor de perfecte Gin&Tonic kan u de Citadelle Décadence perfect combineren met onze Erasmus Bond Classic en afwerken met enkele jeneverbessen en een sinaasappel zeste!

€ 59,00

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop