Webshop » Andere Distillaten » Domfrontais Drouin, 70 cl - 40°

Domfrontais Drouin, 70 cl - 40°

CAL_0005 Domfrontais Drouin, 70 cl - 40°
Domfrontais Drouin, 70 cl - 40°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 40 % ABV
Herkomst : Frankrijk

Reeds drie opeenvolgende generaties lang staat een gepassioneerde familie distilleerders aan het hoofd van het huis Christian Drouin, één van de pareltjes van Calvados productie en van de Calvados Pays d'Auge in het bijzonder. Met de mooiste en uitgebreidste collectie aan Calvados vintages, waarvan de oudste reeds dateert van 1939, heeft de Distillerie Christian Drouin reeds meer dan 150 Gouden Medailles gewonnen. In 2013 werd dit huis door het IWSC uitgeroepen tot de beste distilleerderij van Europa.

Wat niet iedereen weet is dat Maison Drouin ook in Domfront kelders heeft waar de nieuwe Le Domfrontais geproduceerd wordt. Deze calvados is een enkelvoudig kolomdestillaat op basis van maar liefst 60% peren en 40% appels (geheel natuurlijke fermentatie). Deze blend van 3 tot 5 jaar oud heeft een uiterst elegant, fruitige en mineraal karakter, het hoge gehalte aan peren maakt van Le Domfrontais een ontzettend verfijnde calvados.

Interessant om weten: er zijn 3 AOC calvados met name Calvados, Calvados Pays d'Auge en Calvados Domfrontais. Domfront ligt in het zuidelijke deel van de calvados regio en is slechts verantwoordelijke voor 1 à 2% van de totale productie. Maar er zijn nog een aantal extra vereisten om de benaming Domfrontais te mogen vermelden: minimum 80 procent van het fruit is afkomstig van hoogstammige bomen waarvan minimum 25% perenbomen. Verder is een Domfrontais verplicht een enkelvoudig kolomdestillaat en is er minimum 3 jaar gerijpt op eikenhouten vaten.

Ontdek nu deze heerlijk verfrissende Domfrontais van Drouin bij Rumology. Je kan trouwens meer dan deze enkel puur te nuttigen, je kan er een heerlijke mixer mee maken door 6 cl Domfrontais te combineren met 20 cl tonic en een stukje limoenzeste! 

€ 36,95

Uitverkocht


Webshop gemaakt met EasyWebshop