Webshop » Andere Distillaten » Ming River Baijiu, 70cl - 45°

Ming River Baijiu, 70cl - 45°

BAI_0001 Ming River Baijiu, 70cl - 45°
Ming River Baijiu, 70cl - 45°
Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 45% ABV
Herkomst : China

Strong Flavour Baijiu

Ming River ontspringt aan de Yangtze rivier in het hart van de provincie Sichuan, in de schilderachtige havenstad Luzhou. Het is de thuisbasis van de oudste continu werkende distilleerderij van China, Luzhou Laojiao.

Die produceert de legendarische Sichuan Baijiu ononderbroken sinds 1573. De traditionele productietechnieken worden al meer dan 20 generaties lang van meester-distilleerder op meester-distilleerder doorgegeven.

Ming River is een traditionele Baijiu uit Sichuan die bekoort door zijn evenwicht en complexiteit. De spirit is gebaseerd op een regionale rode sorghum en water uit een beschermde bron in de buurt van de distilleerderij.

Aan de gestoomde sorghum worden natuurlijke gisten toegevoegd, die vervolgens in kleiputten worden gefermenteerd. Veel van deze mijnen zijn al meer dan 100 jaar in bedrijf. Het is in deze gebieden dat Sichuan Baijiu zijn kenmerkende "terroir" ontwikkelt. Na twee maanden wordt de vaste brij verwijderd en in kleine batches gedistilleerd in traditionele Chinese ketels. Het destillaat rijpt vervolgens tot twee jaar in kleivaten voordat de meester-menger van Luzhou Laojiao de Ming River Baijiu creëert uit verschillende batches.

Het resultaat is een briljante spirit met aroma's van ananas en anijs en een aanhoudende, zachte afdronk. Ming River is een uitstekende begeleider van pittige gerechten en voor de bereiding van cocktails.


€ 39,00

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop